You are here

Onze azijn

In een oogopslag

Onze azijn

In een oogopslag

Ons Productassortiment:

  • Azijn

Over azijn

Azijn (latijn: acetum) wordt al meer dan 3000 jaar gemaakt en is een van de oudste smaakmakers en conserveringsmiddelen die we kennen. Het komt oorspronkelijk uit Egypte en in het oude Rome waar het gemengd werd met water, werd het voornamelijk als een drankje genuttigd.

  • Onze ervaring en toewijding vormt de basis voor de beste azijn

  • Natuurlijke productie, toen en nu

Ontdek de diversiteit

Azijn van Kühne – altijd een smaakvol verschil

Welke soorten azijn bestaan er?

Azijnvarianten worden gewoonlijk ingedeeld op basis van de wijnen waarop ze gebaseerd zijn. De klassieke tafelazijnen en natuurazijnen zijn gebaseerd op brandewijn. De fijne wijnazijnen worden gemaakt van rode of witte wijn.

Streven naar kwaliteit

De bijna 300 jaar ervaring in de azijnproductie vormt het hart van Kühne's activiteiten.

Verse feiten

De geschiedenis van azijn

Het begon in 1722 in een kleine azijndistilleerderij in Berlijn. In 1876 wordt Kühne door Wilhelm I van Duitsland benoemd tot hofleverancier. Sinds 1905 bestaat SUROL al op de markt en heeft sindsdien historie geschreven als een van de eerste merkproducten in Duitsland.

Zure druiven? Niet echt...

Azijn wordt gezien als een universeel geneesmiddel en is heel populair als levensmiddel naast andere toepassingen. Bij uitstek geschikt voor reinigen en ontkalken en zelfs als remedie en badingrediënt, omdat azijn de huid reinigt en de luchtwegen opent.

In balans

Van azijn wordt beweerd dat het een grote bijdrage levert aan het innerlijke welzijn. Met name de inwoners van Azië geloven in het reinigende effect van azijn. Er zijn pleisters met appelciderazijn die op de voetzool worden aangebracht, zodat het lichaam zichzelf kan reinigen en ontgiften.

Zuur = azijn?

Niet alles wat zuur is, mag azijn worden genoemd. Gefermenteerde azijn moet bijvoorbeeld een minimumzuurgehalte van 5% hebben, wijnazijn 6%. Aceto Balsamico di Modena I.G.P. kent ook weer specifieke vereisten.
Meer weten? Bekijk dan onze afbeeldingen! → Link Bildergalerie "Ital. Weisheiten"