Streven naar kwaliteit
De bijna 300 jaar ervaring in de azijnproductie vormt het hart van Kühne's activiteiten.
Azijn (latijn: acetum) wordt al meer dan 3000 jaar gemaakt en is een van de oudste smaakmakers en conserveringsmiddelen die we kennen. Het komt oorspronkelijk uit Egypte en in het oude Rome waar het gemengd werd met water, werd het voornamelijk als een drankje genuttigd.
Onze ervaring en toewijding vormt de basis voor de beste azijn
Natuurlijke productie, toen en nu
De bijna 300 jaar ervaring in de azijnproductie vormt het hart van Kühne's activiteiten.
Het begon in 1722 in een kleine azijndistilleerderij in Berlijn. In 1876 wordt Kühne door Wilhelm I van Duitsland benoemd tot hofleverancier. Sinds 1905 bestaat SUROL al op de markt en heeft sindsdien historie geschreven als een van de eerste merkproducten in Duitsland.
Azijn wordt gezien als een universeel geneesmiddel en is heel populair als levensmiddel naast andere toepassingen. Bij uitstek geschikt voor reinigen en ontkalken en zelfs als remedie en badingrediënt, omdat azijn de huid reinigt en de luchtwegen opent.
Van azijn wordt beweerd dat het een grote bijdrage levert aan het innerlijke welzijn. Met name de inwoners van Azië geloven in het reinigende effect van azijn. Er zijn pleisters met appelciderazijn die op de voetzool worden aangebracht, zodat het lichaam zichzelf kan reinigen en ontgiften.
Niet alles wat zuur is, mag azijn worden genoemd. Gefermenteerde azijn moet bijvoorbeeld een minimumzuurgehalte van 5% hebben, wijnazijn 6%. Aceto Balsamico di Modena I.G.P. kent ook weer specifieke vereisten.
Meer weten? Bekijk dan onze afbeeldingen! → Link Bildergalerie "Ital. Weisheiten"