Romige dressings
Romige of geëmulgeerde dressings worden bereid met zuivelproducten, zoals bijv. yoghurt of crème fraîche. Ze zijn dikker en hechten beter aan de salade, waardoor de salade een heel romige smaak krijgt.
Het begrip dressing is afkomstig van het werkwoord ‘to dress’, wat decoreren op een artistieke of aantrekkelijke wijze betekent. Het is een type saus voor salades. Het concept van saladedressings verschilt per cultuur. Dressings worden steeds populairder en worden voornamelijk gebruikt voor het “aankleden” van salades, d.w.z. voor variatie en een speciale smaak.
De soorten lopen uiteen van de klassieke yoghurtdressing tot de fruitige frambozenvinaigrette
Onze ingrediënten zijn afkomstig van goedgekeurde en gecertificeerde leveranciers
Romige of geëmulgeerde dressings worden bereid met zuivelproducten, zoals bijv. yoghurt of crème fraîche. Ze zijn dikker en hechten beter aan de salade, waardoor de salade een heel romige smaak krijgt.
In 1973 zijn we met dressings begonnen met “Salatfix spicy herb” en waren we de eerste Duitse producent. In die dagen werden dressings enkel geïmporteerd uit Amerika en Engeland. Daarom noemen we onszelf de Duitse uitvinder van de saladedressings. Al meer dan 40 jaar zijn we de nr. 1 in ongekoelde, kant-en-klare dressings.
Alle dressings zijn hetzelfde, ongeacht waar je woont, toch? Nee, integendeel! In het noorden van Duitsland gaat de voorkeur bijvoorbeeld uit naar romige dressings met yoghurt of crème fraîche. Heel populair: yoghurtdressing en romige uiendressing. In het zuiden van Duitsland daarentegen gaat de voorkeur juist uit naar saladedressings gemaakt op basis van olie en azijn, zoals de vinaigrettedressing met fijne kruiden.
Ongeveer 8,7% van de Duitse bevolking gebruikt meer dan een keer per week een saladedressing. Dat komt overeen met iets minder dan 7 miljoen personen. Toevallig is de yoghurtdressing de populairste variant
Veel mensen geloven dat de caesarsalade en de caesardressing uit het oude Rome stammen en genoemd zijn naar de machtige dictactor Gaius Julius Caesar, van wie gezegd wordt dat hij een favoriete salade had. Helaas is de waarheid een stuk saaier. Caesar Cardini, een Amerikaan van Italiaanse afkomst, was de eigenaar van een restaurant in Tijuana en bedacht de salade op 4 juli 1924 vanwege een tekort aan levensmiddelen, zodat hij alleen nog sla had.