You are here

Onze dressing

In een oogopslag

Onze dressing

In een oogopslag

Ons Productassortiment:

  • Dressing
  • geen kunstmatige kleurstoffen
  • glutenvrij
  • lactosevrij
  • zonder conserveringsmiddelen

Over dressing

Het begrip dressing is afkomstig van het werkwoord ‘to dress’, wat decoreren op een artistieke of aantrekkelijke wijze betekent. Het is een type saus voor salades. Het concept van saladedressings verschilt per cultuur. Dressings worden steeds populairder en worden voornamelijk gebruikt voor het “aankleden” van salades, d.w.z. voor variatie en een speciale smaak.

  • De soorten lopen uiteen van de klassieke yoghurtdressing tot de fruitige frambozenvinaigrette

  • Onze ingrediënten zijn afkomstig van goedgekeurde en gecertificeerde leveranciers

De route naar de dressing

Hebt u altijd al willen weten hoe de route van een dressing loopt, van de selectie van ingrediënten tot en met het bereiden van uw salade? Druk gewoon op de afspeelknop om het productieproces voor Kühne's dressings te volgen.

Romige dressings

Romige of geëmulgeerde dressings worden bereid met zuivelproducten, zoals bijv. yoghurt of crème fraîche. Ze zijn dikker en hechten beter aan de salade, waardoor de salade een heel romige smaak krijgt.

Verse feiten

Hoe het allemaal begon ...

In 1973 zijn we met dressings begonnen met “Salatfix spicy herb” en waren we de eerste Duitse producent. In die dagen werden dressings enkel geïmporteerd uit Amerika en Engeland. Daarom noemen we onszelf de Duitse uitvinder van de saladedressings. Al meer dan 40 jaar zijn we de nr. 1 in ongekoelde, kant-en-klare dressings.

De eetgewoonten in Duitsland

Alle dressings zijn hetzelfde, ongeacht waar je woont, toch? Nee, integendeel! In het noorden van Duitsland gaat de voorkeur bijvoorbeeld uit naar romige dressings met yoghurt of crème fraîche. Heel populair: yoghurtdressing en romige uiendressing. In het zuiden van Duitsland daarentegen gaat de voorkeur juist uit naar saladedressings gemaakt op basis van olie en azijn, zoals de vinaigrettedressing met fijne kruiden.

Consumptie in Duitsland

Ongeveer 8,7% van de Duitse bevolking gebruikt meer dan een keer per week een saladedressing. Dat komt overeen met iets minder dan 7 miljoen personen. Toevallig is de yoghurtdressing de populairste variant

Caesarsalade - uitgevonden door de Romeinse keizer?

Veel mensen geloven dat de caesarsalade en de caesardressing uit het oude Rome stammen en genoemd zijn naar de machtige dictactor Gaius Julius Caesar, van wie gezegd wordt dat hij een favoriete salade had. Helaas is de waarheid een stuk saaier. Caesar Cardini, een Amerikaan van Italiaanse afkomst, was de eigenaar van een restaurant in Tijuana en bedacht de salade op 4 juli 1924 vanwege een tekort aan levensmiddelen, zodat hij alleen nog sla had.