You are here

Onze mosterd

In een oogopslag

Onze mosterd

In een oogopslag

Product overview

  • Mosterd
  • geen kunstmatige kleurstoffen
  • glutenvrij
  • lactosevrij
  • veganistisch
  • vegetarisch
  • zonder conserveringsmiddelen

Over mosterd

Mosterd wordt gemaakt met behulp van de zaden van mosterdplanten. De planten met de gele bloemen kunnen tot 25.000 zaden produceren die in peulen rijpen. Tegenwoordig worden de planten voornamelijk geteeld in Noord-Amerika, Zuid-Europa en het Middellandse Zeegebied.

  • Onze mosterdzaden zijn afkomstig van goedgekeurde en gecertificeerde leveranciers

  • Onze mosterd wordt onderworpen aan strenge GMO-controles

Mosterdzaad

Er zijn drie verschillende soorten mosterd die vernoemd zijn naar de kleur van hun zaden:
het milde gele mosterdzaad, het zwarte mosterdzaad en het bruine mosterdzaad

Mosterdsoorten

De scherpte van de mosterd is afhankelijk van het gebruikte zaad. Dat betekent dat de mosterd scherper wordt, naarmate er meer bruin mosterdzaad wordt gebruikt. Mosterd wordt onderverdeeld in vijf basistypes: mild, middelscherp, scherp, extra scherp en zoet. Als vuistregel geldt: mosterd wordt scherper, naarmate er meer bruin mosterdzaad wordt gebruikt. De populairste mosterd in Duitsland is de “middelscherpe” mosterd. Terwijl in het noorden en westen van Duitsland pittigere mosterdsoorten op tafel komen, geeft men in het zuiden van Duitsland de voorkeur aan de mildere en zoetere soort.

Streven naar kwaliteit

Al meer dan 100 jaar gebruiken we alleen de fijnste mosterdzaden als garantie voor de typische smaak en het krachtige aroma van onze Kühne mosterd. De mosterd wordt fijngemalen tussen stenen, waardoor een extra romige dikte wordt verkregen.

Verse feiten

Zijne Koninklijke Hoogheid

benoemde Kühne in 1876 tot hofleverancier. Ook toen stond Kühne al lang bekend om zijn kwaliteit en fijne specerijen.

Geel, geel, geel

is de kleur van de binnenkant van elk mosterdzaadje. Mosterd is altijd geel omdat het mosterdmeel dat verkregen wordt door het malen van de zaden verder verwerkt wordt en de gekleurde schillen niet.

Mosterd snijden

Mosterd was een van de belangrijkste landbouwgewassen van East Anglia (VK) en werd met de hand gemaaid met zeisen. Het gewas bereikte een hoogte van wel 1,80 meter waardoor het een zeer inspannend werk was waarvoor extreem scherpe werktuigen nodig waren. Als de zeisen bot werden, konden ze “de mosterd niet meer snijden”.

Pas op! Heet!

Wist u...? dat als mosterd verhit wordt, het z'n scherpte verliest. Daarom smaken sauzen en dergelijke robuuster wanneer de mosterd pas op het laatst wordt toegevoegd.