You are here

ONZE WEG NAAR DUURZAAMHEID.

ONZE WEG NAAR DUURZAAMHEID.

"WERKWIJZEN VERBETEREN VOOR MENS & MILIEU. DAAR WERKEN WE CONTINU AAN."

Kai Boris Bendix, Heiner Opdenfeld, Christian Strey; Managing Directors

 

Duurzaamheid is een traditie voor ons als - "The Veggie Company" - een familiebedrijf in de 10e generatie. Al 300 jaar maken we heerlijke vegetarische producten en werken we samen met de natuur en hetgeen de natuur voortbrengt. Deze weg blijven we volgen. In onze duurzaamheidsstrategie benoemen we onze ambitie: Zo werken we onder andere aan het aanpassen van de enkele producten die nog vleescomponenten bevatten naar plantaardig, zodat onze portfolio 100% vegetarisch wordt. Ook streven we naar 100% CO2-neutrale productie eveneals verpakkingsmaterialen welke 100% recyclebaar zijn.

Doen we dan al alles goed? Nog niet. Maar we zijn op de goede weg - en worden elke dag een beetje beter.

Kai Boris Bendix

Kai Boris Bendix

Heiner Opdenfeld

Heiner Opdenfeld

Christian Strey

Christian Strey

Alexander Witt, R&D Senior Packaging Developer

"100 % RECYCLEERBAAR. EEN GLASHELDER VOORDEEL."

Alexander Witt, R&D Senior Packaging Developer

Meer dan 95 procent van onze verpakkingen is gemaakt van glas, dat volledig recyclebaar is. Wat de resterende 5 procent betreft: deze willen we de komende jaren aanpassen. Het doel: volledige recycle-baarheid van al onze verpakkingen.
Ook zullen we de hoeveelheid verpakkingen verminderen. Een van de manieren waarop we verpakkingen zullen verminderen is door lichtere verpakkingen te gebruiken.
Daarnaast streven we ernaar om ten minste 65% gerecycled materiaal te gebruiken of verpakkingen die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Bernhard Ulrich

"ONZE BELANGRIJKSTE GRONDSTOF: VERTROUWEN."

Bernhard Ulrich, Category Manager Materials

Wij delen een verantwoordelijkheid die generaties overspant. Met 90% van onze contractboeren werken wij al tientallen jaren samen. Geen wonder dat dit resulteert in een bijzonder vertrouwen onder elkaar. Net als de garantie dat elk product van zaad tot oogst onberispelijk is. Lokale boeren hebben onze voorkeur. Bijna de helft van onze grondstoffen kopen we bij hen. Omdat het klimaat een essentiële rol speelt bij de teelt, werken we daarnaast ook samen met boeren uit andere landen.

"WILT U MEER WETEN? STUUR ONS EEN BERICHTJE."