You are here

ONZE AUGURKEN

Knapperig en rijk in variatie

ONZE AUGURKEN

Knapperig en rijk in variatie

Over augurken

Augurken (cucumis sativus) werden al meer dan 3000 jaar geleden in India en Egypte verbouwd en behoren tot de komkommerfamilie. Ze bestaan voor 96,8% uit water.

  • Met de hand geoogst en vers verwerkt

  • Onze augurken zijn afkomstig uit de contractteelt

Ingelegde augurken

Wanneer u meer wilt weten over de bereiding van ingelegde augurken bij Kühne, ga dan met ons mee op bezoek bij een augurkenveld en de Kühne-fabriek.

Fijne augurkjes (cornichons)

Het Franse begrip voor ingelegde augurkjes is cornichons (Fr.: corne = hoorntje). Deze augurkjes zijn extra klein, bijzonder fijn en knapperig.

Gegarandeerde kwaliteit

Wij onderhouden langdurige, nauwe relaties met onze boeren, van wie sommige al de 3e generatie zijn.

Verse feiten

Augurken met een historie

Kühne introduceerde in 1903 de eerste ingelegde augurken in Duitsland. Met meer dan 20 verschillende variëteiten, van de traditionele ingelegde augurk tot en met de delicatessenselectie voor fijnproevers, hebben we tegenwoordig voor elke smaak het juiste product.
Dankzij onze vele jaren ervaring zijn we de nr. 1 als het gaat om ingelegde augurken.

Krachtvoer

Augurken zijn heel gezonde groente met weinig calorieën, omdat 100 g ingelegde augurken slechts 12 kcal bevatten en 0% vet. Ze zijn rijk aan vitamines, voedingsstoffen, koolhydraten en proteïnes.

Katerontbijt

Wanneer u 's ochtends wakker wordt met een kater na een nachtje doorfeesten, heeft uw lichaam niet alleen heel veel vocht nodig, maar ook iets hartigs! Het zuur versnelt de afbraak van alcohol in het lichaam, terwijl het zout de verloren mineralen aanvult. Daarom zijn onze zure augurken het klassieke recept voor de volgende ochtend.

Komkommertijd is de tijd van zure augurken

Komkommertijd is een begrip uit de media, het zijn met name de weken in de zomer wanneer er niet veel nieuws is en de pagina's van de kranten gevuld worden met nonsensberichten.