You are here

Kaassandwich 2.0

Kaassandwich 2.0

Geroosterde sneetjes tarwebrood besmeerd met bramenjam, belegd met gesmolten zachte kaas en veldsla. Gegarneerd met verse bramen en pikante augurken-mosterdsaus van Kühne augurken en mosterd

Voedingsinformatie
  • 456.8 kcal
    Calorieën
  • 19.5 g
    Eiwit
  • 15.5 g
    Vet
  • 56.8 g
    Koolhydraten
Duur
ca. 60 Min.
Inspanning
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de broodjes
  • 4sneetjes tarwebrood
  • 16 elbramenjam
  • 100 gveldsla
  • 200 gprovolone kaas in plakjes gesneden
  • 100 gverse bramen
  •  Tijm, voor garnering
  • Voor de pittige augurken-mosterdsaus
  • 90 gKÜHNE Augurken Zoet
  • 1ui
  • 30 gbruine suiker
  • 50 mlwitte wijnazijn
  • 50 mlwater
  • 2 elKÜHNE Franse mosterd 250ml
  • 1 tlpeper
  • 1 tlzout
  • 1 tlknoflookpoeder

    De vermelde voedingswaarden zijn bij benadering en moeten als leidraad worden gelezen.

    voorbereiding
    Kaassandwich 2.0

    Giet voor de pittige saus water en azijn in een pan. Snijd de ui en doe de Kühne Augurken, samen met de kruiden, suiker, mosterd erbij. Breng al roerend aan de kook, dan koken op een matig vuur gedurende ongeveer 45 minuten met het deksel gesloten en laat afkoelen.
    Rooster de sneetjes brood in een pan aan beide kanten en zet apart. Snijd de provolone in kleine stukjes, voeg toe aan de pan en smelt op een matig vuur.
    Om te serveren de sneetjes brood royaal met bramenjam besmeren. Giet de gesmolten provolone er direct uit de hete pan overheen. Verdeel de veldsla er bovenop met de saus en garneer met verse bramen en tijm.

    Tip:
    Om tijd te besparen, kun je de pittige saus de dag ervóór of enkele dagen van tevoren bereiden en luchtdicht in een wekpot bewaren.

    Giet voor de pittige saus water en azijn in een pan. Snijd de ui en doe de Kühne Augurken, samen met de kruiden, suiker, mosterd erbij. Breng al roerend aan de kook, dan koken op een matig vuur gedurende ongeveer 45 minuten met het deksel gesloten en laat afkoelen.
    Rooster de sneetjes brood in een pan aan beide kanten en zet apart. Snijd de provolone in kleine stukjes, voeg toe aan de pan en smelt op een matig vuur.
    Om te serveren de sneetjes brood royaal met bramenjam besmeren. Giet de gesmolten provolone er direct uit de hete pan overheen. Verdeel de veldsla er bovenop met de saus en garneer met verse bramen en tijm.

    Tip:
    Om tijd te besparen, kun je de pittige saus de dag ervóór of enkele dagen van tevoren bereiden en luchtdicht in een wekpot bewaren.

    Recipe search