You are here

Steak Oscar

Steak Oscar

Duur
ca. 85 Min.
Inspanning
Betekent

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½biologische citroen
  • 1bosje rozemarijn
  • 2takjes tijm
  • 8zwarte tijgergarnalen (ca. 50 g) bereid
  • 200 mlolijfolie
  •  Peper
  • 400 gasperges
  • 600 gkleine bonte tomaten
  • 5takjes koriander
  • 3sjalotjes
  •  zout
  • 4lendenbiefstukken (ca. 200 g)
  • KÜHNE Schlemmertöpfchen Zoete Augurkjes
voorbereiding
  • Schritt 1/4

    Gebruiksvoorwerpen: barbecue (gas/kolen), mes, bord, aardappelschiller, zeef, kom, aluminiumfolie

    Verwarm de barbecue tot ca. 200°C. Was de citroen in heet water en maak hem droog. Verwijder een deel van de schil met behulp van de dunschiller en pers het citroensap eruit. Was de rozemarijn en tijm, schud droog en druk stevig tegen een bord met een mes. Spoel de garnalen af en laat het overtollige water afdruipen. Meng de garnalen, citroenschil, rozemarijn, tijm en 100 ml olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper. Laat ongeveer 30 minuten staan.

  • Schritt 2/4
    Was ondertussen de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Was de tomaten en halveer ze. Was de koriander, maak het droog en snijd het grof. Schil de sjalotjes en snijd ze in ringen. Meng de tomaten, koriander en sjalotjes met de resterende olijfolie in een kom. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Schritt 3/4
    Spoel de biefstukken af in koud water en dep droog. Vervolgens aan elke kant barbecueën gedurende ca. 3 minuten. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze nog 3 minuten op de rand van de barbecue rusten. Barbecue de asperges en garnalen gedurende ca. 3 minuten en draai ze af en toe om. Breng de asperges op smaak met zout en peper.
  • Schritt 4/4

    Serveer de biefstuk met garnalen, asperges en tomatensalade en serveer met Kühne MADE FOR MEAT Black Garlic Sauce.

    Tip: Bij het persen van de kruiden komen de etherische oliën vrij waardoor de smaak wordt versterkt.

Recipe search