You are here

Zalmsandwich 2.0

Zalmsandwich 2.0

Twee sneetjes donker brood, daartussen Kühne mierikswortel. Besmeer het bovenste sneetje met limoencrème en bedek dit met avocado, gerookte zalm en een gepocheerd ei. Gegarneerd met dille-hazelnoot-pesto en KÜHNE Augurkenblokjes.

Voedingsinformatie
  • 859.4 kcal
    Calorieën
  • 34.9 g
    Eiwit
  • 57.9 g
    Vet
  • 434 g
    Koolhydraten
Duur
ca. 30 Min.
Inspanning
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de broodjes
  • 8sneetjes donker brood
  • 1avocado
  • 8plakjes gerookte zalm
  • 4eieren
  • 1 elazijn
  • 4 elKÜHNE Mierikswortel 140g
  • 2 elKÜHNE Augurken Blokjes
  •  Tuinkers voor garnering
  • Voor de pesto
  • 50 ghazelnoten
  • 1/2teentje knoflook
  • 1bosje dille
  • 3 elolijfolie
  • 2 elpecorino, geraspt
  • 1 ellimoensap
  • Voor de limoencrème
  • 100 gricotta
  • 1biologische limoen
  • 1/2avocado
  • 1 elahornsiroop
  •  zout, peper

De vermelde voedingswaarden zijn bij benadering en moeten als leidraad worden gelezen.

voorbereiding
Zalmsandwich 2.0

Verwarm voor de pesto de heteluchtoven voor op 180 °C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de hete oven. Laat kort afkoelen en plaats de noten op een keukenhanddoek. Vouw de doek samen en wrijf de noten met de handen om de bruine schil te verwijderen.
Hak de hazelnoten grof, rasp de pecorino, pel de knoflook en hak het met de dille grof in stukjes. Meng alles samen met olijfolie en limoensap tot een fijne pesto.
Schil de avocado voor de limoencrème. Was de limoen, rasp de schil en knijp het sap eruit. Meng de avocado met limoenschil, -sap en ahornsiroop met een mixer. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Vul een kleine pan in de helft met water en warmte voor de gepocheerde eieren. Voeg de azijn toe en verwarm tot het water gaat sudderen. Klop het ei in een kopje los. Roer het water krachtig met een lepel en laat het ei uit het kopje in het midden van de stroom laten glijden. Laat 2-4 minuten staan, haal het er voorzichtig uit en laat het uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met het tweede ei. Schil en ontpit de avocado en snijd hem in reepjes.
Besmeer 2 sneetjes brood met mierikswortel om te serveren. Leg er een sneetje brood op en besmeer deze met limoenroom. Bedek met avocado, gerookte zalm en gepocheerde eieren. Doe er ten slotte pesto en Kühne Augurkenblokjes op en garneer met tuinkers.

Verwarm voor de pesto de heteluchtoven voor op 180 °C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de hete oven. Laat kort afkoelen en plaats de noten op een keukenhanddoek. Vouw de doek samen en wrijf de noten met de handen om de bruine schil te verwijderen.
Hak de hazelnoten grof, rasp de pecorino, pel de knoflook en hak het met de dille grof in stukjes. Meng alles samen met olijfolie en limoensap tot een fijne pesto.
Schil de avocado voor de limoencrème. Was de limoen, rasp de schil en knijp het sap eruit. Meng de avocado met limoenschil, -sap en ahornsiroop met een mixer. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Vul een kleine pan in de helft met water en warmte voor de gepocheerde eieren. Voeg de azijn toe en verwarm tot het water gaat sudderen. Klop het ei in een kopje los. Roer het water krachtig met een lepel en laat het ei uit het kopje in het midden van de stroom laten glijden. Laat 2-4 minuten staan, haal het er voorzichtig uit en laat het uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met het tweede ei. Schil en ontpit de avocado en snijd hem in reepjes.
Besmeer 2 sneetjes brood met mierikswortel om te serveren. Leg er een sneetje brood op en besmeer deze met limoenroom. Bedek met avocado, gerookte zalm en gepocheerde eieren. Doe er ten slotte pesto en Kühne Augurkenblokjes op en garneer met tuinkers.

Recipe search