You are here

Wat zit erin?

Onze ingrediënten, eenvoudig toegelicht

Wat zit erin?

Onze ingrediënten, eenvoudig toegelicht

De Kühne-kwaliteit is onze belofte aan onze klanten en de grondgedachte van ons handelen in alle sectoren. Om de continu hoge kwaliteit van producten en processen te kunnen garanderen, werken wij volgens strenge richtlijnen met een onafgebroken kwaliteitsborgingssysteem.

Hier vindt u de informatie over onze ingrediënten

  • Acesulfam K

    Acesulfam K is een zoetstof. Het bevat geen calorieën, heeft een intens zoete smaak en is 200 keer zoeter dan suiker.

     

    Relevante productgroepen: ingemaakte groente, dressing
    Toepasselijke producten: Selderijsalade, Kräuterwürzig-dressing

  • Carrageen

    Carrageen is een plantaardig verdikkings- en geleermiddel uit rode algen. Het wordt bijvoorbeeld toegepast in azijnen en dressings, zodat de gebruikte kruiden in het mengsel blijven zweven en niet op de bodem van de fles liggen.

     

    Relevante productgroepen: Dressing
    Toepasselijke producten: Kräuterwürzig-dressing

  • Citroenzuur

    Citroenzuur is een fruitzuur dat op natuurlijk wijze voorkomt in fruit en groente. Citroenzuur wordt bijvoorbeeld toegevoegd aan mierikswortel, selderij of rote grütze. Dat zorgt ervoor dat levensmiddelen langer houdbaar blijven, omdat het de kleur van het product beschermt tegen grauw worden door licht en zuurstof.

     

    Relevante productgroepen: ingemaakte groente
    Toepasselijke producten: selderij, mierikswortel

  • Guarpitmeel

    Guarpitmeel wordt gewonnen uit de zaden van de guarplant. Dat wordt als bindmiddel gebruikt bij producten, zoals bijvoorbeeld dressings of bereidingssauzen, en zorgt voor een romige consistentie.

     

    Relevante productgroepen: Dressing
    Toepasselijke producten: Yoghurtdressing

  • Kalium/natriummetabisulfiet

    Kalium/natriummetabisulfiet is een antioxidatiemiddel dat ervoor zorgt dat kleur en smaak gedurende een langere periode behouden blijven.

     

    Relevante productgroepen: Azijn
    Toepasselijke producten: Witte wijnazijn

  • Melkzuur

    Melkzuur is een organisch zuur dat in de natuur voorkomt. Hun eigenschappen als verzuurders gebruiken mensen al eeuwen in het bewaren van groenten als zuurkool. Melkzuur verlaagt de pH-waarde van levensmiddelen – en zorgt er zo voor dat deze langer houdbaar zijn en minder zuur smaken.

     

    Relevante productgroepen: Dressing, bereidingssauzen
    Toepasselijke producten: Joghurt Kräuter licht, Honey Mustard

  • Riboflavine

    Riboflavine - ook wel aangeduid als vitamine B2 - wordt vanwege z'n volle gele kleur gebruikt als levensmiddelkleurstof.

     

    Relevante productgroepen: Augurken
    Toepasselijke producten: Sandwichaugurken

  • Sacharine

    Sacharine is een kunstmatige zoetstof. Het bevat geen calorieën, heeft een intens zoete smaak en is 450 keer zoeter dan suiker.

     

    Relevante productgroepen: dressing, azijn, ingemaakte groente
    Toepasselijke producten: Kräuterwürzig Dressing / selderijsalade

  • Titaandioxide

    Titaandioxide is een witte pigmentstof die als kleurstof wordt gebruikt. Het versterkt de witte kleur bij levensmiddelen, zoals bijv. mierikswortel.

     

    Relevante productgroepen: Augurken
    Toepasselijke producten: romige mierikswortel